Tribune 2 op Bosuil kleurt helemaal wit voor Tottenham

Een Premier League-grootheid als Tottenham Hotspur ontvangen, dat wil je liefst in stijl. Antwerp FC doet er alles aan opdat de wereld een glimmende Bosuil in beeld krijgt. Dus moest er iets gedaan worden aan de desolate indruk die de oude en gesloten sfeertribune 2 maakt. Gigantische doeken waren plan A, maar de UEFA stelde haar veto, waarop beslist werd de hele tribune een nieuw fris wit kleurtje te geven.

De familie Gheysens houdt van netheid en wil liefst alles tot in de puntjes verzorgd zien. Dat blijkt uit de blinkende hoofdtribune 1 én de nieuwe tribune 4, die in de laatste afwerkingsfase zit. Voor de eerste officiële Europese wedstrijd op de eigen Bosuil sinds meer dan een kwarteeuw wilde men dan ook niets aan het toeval overlaten. Want zonder publiek in het stadion, maar met vele tienduizenden kijkers wereldwijd: dan wil Antwerp ook visueel zijn visitekaartje afgeven.

Aangezien de televisiecamera’s niet op de hoofdtribune, maar op de verlaten en afgeleefde tribune 2 gericht staan, wilde de club die verfraaien. Ook al omdat de UEFA daarover vooraf zijn bedenkingen had gemaakt. Plan A waren afdrukken op grote doeken met het Antwerp logo en/of supporters, maar dat gaf niet het gewenste resultaat én de UEFA stond het niet toe.

Plan B dan maar: de hele tribune 2 in twee lagen wit schilderen. Daarop worden dan ook grote logo’s aangebracht van Antwerp. Er werd in sneltempo gewerkt en donderdagmiddag was het al afgerond.

Voor de karakteristieke centrale boogingang van de oude sfeertribune werd bovendien een – verplicht – scorebord gezet, dat al even verdwenen was sinds de bouw van tribune 4 was begonnen. Het uitzicht voor de Antwerpfans die donderdagavond voor hun televisie zullen plaatsnemen, zal dus niet de vertrouwde ‘oude’ aanblik zijn. (pego)

… en zo zag het ervoor uit. ©  BELGA

Op de twee grijze vlakken zouden nog spandoeken met het logo van Antwerp komen. ©  RR

Tribune 2 van het Bosuilstadion krijgt een likje verf. Zo zag het er woensdagnamiddag uit… ©  RR