De Hofstraat in Viersel blijft drie weken dicht. ©  kristin matthyssen

Burgemeester betreurt dat adellijke familie geen grond wil afstaan voor veilig fietspad

Viersel -

De Hofstraat in Viersel is drie weken afgesloten. Het wegdek van kasseien en klinkers wordt vervangen door een wegdek in asfalt. Ook het fietspad wordt verbeterd, maar de burgemeester betreurt dat de adellijke familie van het Hof van Viersel geen grond wil afstaan voor een mooi breed fietspad achter de statige bomenrij. Met de familie Theeuwes op de Vierselbaan - in het verlengde van de Hofstraat - heeft de gemeente wel al een akkoord.

De klinkers naast het fietspad zijn verzakt, met gevaarlijke situaties als gevolg. Onlangs kwamen er nog fietsers ten val omdat ze naast het fietspad terecht kwamen en opnieuw op de betonnen strook wilden rijden, zo maakte burgemeester Luc Van Hove (CD&V) bekend. Met de familie Theeuwes van het hippisch landgoed met de windmolen op de Vierselbaan werd onlangs een akkoord bereikt. Die Nederlandse familie staat kosteloos heel wat grond af zodat de gemeente een veilig fietspad kan realiseren. “Waarvoor dank”, schrijft de burgemeester in een facebookpost. “Helaas doet iedereen dat niet zo maar. Met een adellijke familie in de buurt kunnen we geen akkoorden sluiten. Onteigenen zal de enige oplossing worden, maar helaas kost dit geld én tijd.”

In afwachting gaat de gemeente voor een volledige asfaltering, waarbij het fietspad - breder dan het huidige - met witte ribbelverf zal worden afgebakend van de rijweg. Ook het kruispunt Herentalsebaan-Hofstraat voor brasserie De Kroon wordt veiliger heringericht. De gemeenteraad keurde deze werken unaniem goed.

Het verkeer van en naar Viersel moet drie weken lang omrijden via Massenhoven of via Pulderbos/Pulle. Fietsers kunnen via het jaagpad, Waterschap en de Gebroken Loop naar Zandhoven rijden. kma

MEER OVER Mobiliteit stad & rand