”Ik voel me weer 100% fit en gezond”, zegt burgemeester Patrick Geuens van Retie. © EMA

Burgemeester van Retie is hersteld van corona

Retie

Burgemeester Patrick Geuens (Nieuw Retie) is na zijn coronabesmetting weer gewoon aan het werk in zijn kabinet in het gemeentehuis. “Ik voel me weer 100% fit en gezond. De hoest is weg en ik heb ook geen last meer van stramme spieren”, zegt hij.

In Retie werden de voorbije veertien dagen liefst 153 nieuwe besmettingen vastgesteld, of 1.330 infecties per 100.000 inwoners. Ook de eerste burger van het dorp is er niet aan ontsnapt. Hij raakte naar eigen zeggen besmet via een van zijn zonen, die het virus opliep op het voetbal in Mol. “Zelf ben ik niet zwaar ziek geweest”, zegt de Retiese burgervader. “Maar op voorspraak van mijn huisarts heb ik wel twee volle weken van thuis uit gewerkt: via mail, telefoon en videochat.”

Zijn partijgenoot en eerste schepen Koen Claessens nam ondertussen zijn officiële taken over als waarnemend burgemeester. Ook de vrouw van Patrick Geuens testte positief. Omdat zij lesgeeft in buurtschool Spelewei in het gehucht Hodonk, ging de kleuterschool in de week van 12 tot 16 oktober gedurende vijf dagen dicht. (ema)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio