Het gemeentehuis van Willebroek. 

Het gemeentehuis van Willebroek. © Dirk Van de Velde

Vijf jongeren belaagden begin deze maand leeftijdsgenoot: politie onderzoekt feiten

Willebroek -

Op donderdag 1 oktober belaagde een groep van vijf jongeren een andere jongere in Willebroek. Een gelijkaardig incident vond eerder deze maand ook in Puurs (Puurs-Sint-Amands) plaats. Onafhankelijk oppositieraadslid Veronique De Wever haalde de feiten in Willebroek aan op de gemeenteraad van dinsdagavond. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) bevestigde de feiten en gaf mee dat het politieonderzoek loopt.

Volgens raadslid Veronique De Wever moet de jeugd beschermd worden tegen zinloos geweld. “Na het verhaal van Puurs, waar een 15-jarige jongen aan de bibliotheek van Puurs-Sint-Amands werd belaagd door andere jongeren, kreeg ik een soortgelijk Willebroeks verhaal te horen”, vertelt De Wever. “Volgens onze bron is na de schooluren een jongeman belaagd door vijf minderjarige jongeren. Het slachtoffer is bebloed naar huis gegaan, nadat de laffe daad was afgelopen. De school en het CLB zouden op de hoogte zijn van dit incident”, legt ze uit.

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) bevestigde het voorval en zei dat het onderzoek lopende is. “Het onderzoek naar de feiten, wordt gevoerd door onze lokale recherche (Team Geweld) en er zijn vier minderjarige verdachten gekend. Blijkt dat er in de school al eerder problemen zijn geweest tussen de betrokken jongeren. De school is hiervoor eerder al tussengekomen in een onderling conflict”, reageerde hij.

“Het preventieve werk en de Willebroekse multidisciplinaire aanpak hebben onmiskenbaar al hun vruchten afgeworpen en dergelijke feiten ingeperkt”, voegde hij nog toe.(jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio