©  RR

Politie werkt samen met bakkers tegen inbraak: “De eerste keer dat we werken met het medium broodzak”

Stabroek, Kapellen -

Tijdens de donkere maanden stijgt ook het aantal woninginbraken. De politie doet daarom een beroep op de inwoners om alert te zijn. Hiervoor gebruiken ze tienduizend broodzakken met de slogan ‘Horen? Zien? Bellen! 101’. Tien bakkers doen mee.

“Tijdens de wintermaanden zien we vaak een toename in het aantal woninginbraken en diefstallen uit voertuigen. Wij leveren extra inspanningen door controleacties uit te voeren en te patrouilleren in inbraakgevoelige wijken. De politie kan echter niet overal tegelijk aanwezig zijn. Daarom doen wij een beroep op de burgers. Sociale controle is immers het beste wapen in de strijd tegen inbraken. Merk je iets dat niet klopt, verwittig ons dan meteen via nummer 101”, zegt commissaris Lieven Peeters van politiezone Noord.  

Om die oproep kracht bij te zetten, slaan politie en tien bakkers in Stabroek en Kapellen de handen in elkaar. De komende maanden verkopen die bakkers hun brood in speciale zakken. Daarop staat de slogan ‘Horen? Zien? Bellen! 101’. “In totaal voorzien we tienduizend broodzakken. Voor dit project gaan we in zee met een externe partner”, aldus nog Lieven Peeters.

“Het is de eerste keer dat we kiezen voor het medium broodzak. Andere jaren voeren we ook deze actie en gebruiken we onder meer flyers. Onze website, Facebook en andere sociale media verspreiden dezelfde boodschap”, vult Lieven Peeters nog aan. (evdw)

www.pznoord.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio