Directeur Els Goyvaerts neemt met trots de Green Flag Award van De Averegten in ontvangst. © Provincie Antwerpen

De Averegten en Kesselse Heide slepen internationale erkenning voor duurzaam beheer in de wacht

Heist-op-den-Berg, Nijlen -

Provinciaal Groendomein De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) sleepte deze week voor het eerst de Green Flag Award in de wacht. De internationale erkenning beloont elk jaar het duurzame beheer van parken en groene ruimten. De Kesselse Heide in Kessel (Nijlen) viel al voor de tweede keer in de prijzen.

Kristof Van Rompaey

Milieuorganisatie Keep Britain Tidy lanceerde de Green Flag Award in 1996. Met de actie willen ze hun expertise internationaal delen. “Het is een sterke wereldwijde erkenning voor medewerkers en vrijwilligers die zo hard werken om de parken te onderhouden, ook tijdens deze moeilijke periode”, stelt Anna Leonard van GoodPlanet Belgium, project manager van de Green Flag Award in België.

Intussen wapperen er wereldwijd al 2.224 groene vlaggen en het netwerk breidt elk jaar uit. De Averegten is in ons land de nieuwkomer. Het domein kreeg het kwaliteitslabel voor ‘een energiezuinig beleid, een goede sociale interactie met de omgeving en een rijk aanbod aan natuur dichtbij een verstedelijkte omgeving’. Ook de educatieve meerwaarde voor bezoekers en scholen en de samenwerking met het Go! Atheneum Heist werden bejubeld.

“Essentieel voor onze gezondheid”

“Het belang van groen in onze directe omgeving wordt door de pandemie extra benadrukt. Kwalitatieve groene ruimtes en parken in de buurt geven mensen een aangename plek in de buitenlucht. Ze zijn essentieel voor onze fysieke en mentale gezondheid. Daarom is het zo belangrijk dat er een sterk en duurzaam beheer achter schuilt”, vinden de initiatiefnemers.

Directeur Els Goyvaerts van de Provinciale Groendomeinen regio Kempen mocht de award van De Averegten in ontvangst nemen en is trots op de erkenning. In de provincie vielen de Kesselse Heide, het Vierselhof in Ranst, het Rivierenhof in Deurne, Park Vordenstein in Schoten en het Nachtegalenpark in district Antwerpen opnieuw in de prijzen. De award moet namelijk elk jaar opnieuw worden verdiend.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio