De Mahatma Gandhi-wijk in Mechelen. Woonpunt beheert vandaag al duizenden sociale woningen, daar komen er nog 325 bij.  ©  Dirk Vertommen

Stad draagt 325 sociale woningen over aan Woonpunt

Mechelen -

Op 1 januari 2021 draagt de stad Mechelen 325 ouderenwoning en zes zalen over aan sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen. De transactie kost Woonpunt ruim 11,5 miljoen euro. Voor de bewoners van de woningen verandert er niets. Zij kunnen er blijven wonen.

“Het bouwen en beheren van sociale woningen is geen kerntaak van de stad, maar een aangelegenheid voor een sociale huisvestigingsmaatschappij. Die heeft daarvoor ook de nodige knowhow in huis”, zegt schepen van Wonen Greet Geypen (Vld-Groen-m+). Het stadsbestuur besliste daarom om 325 ouderenwoningen verspreid over veertien gebouwen over te dragen aan Woonpunt. De sociale huisvestingsmaatschappij betaalt daar ruim 11,5 miljoen euro voor.

Een aantal van de gebouwen hebben vergaderzalen of een lokaal dienstencentrum. Die worden door Woonpunt opnieuw ter beschikking gesteld van het Sociaal Huis en Zorgbedrijf Rivierenland. Ook voor de bewoners van de woningen verandert er niets. “De bewoners zullen hun woning behouden, maar krijgen er in de toekomst de service van een huisvestingsmaatschappij bij. Dat is dus een goede zaak”, zegt Woonpunt-voorzitter Arthur Orlians (Vld-Groen-m+).

Het stadsbestuur houdt ondanks de overdracht wel een oogje in het zeil. “We blijven betrokken partij over alle aspecten rond het sociaal woonbeleid en nemen de coördinatie op ons. Het is onze taak om er op toe te zien dat alle Mechelaars menswaardig kunnen wonen”, aldus Greet Geypen. (svds)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio