© Koen Fasseur

Overval op uitbater krantenwinkel in Kapellen: “Eerste keer in 20 jaar”

De uitbater van krantenwinkel Blauw Hof op de hoek Oblatenlaan-Hoevensebaan in Kapellen begon zijn werkdag met een onaangename verrassing. Twee gewapende mannen eisten de inhoud van zijn kassa en vluchtten te voet weg.

“Dit heb ik in de twintig jaar dat ik hier de winkel heb, niet meegemaakt”, zegt uitbater Kris Boiy. Iets na 6 uur - de krantenwinkel was nog maar net open - stapten er twee gemaskerde mannen binnen in zijn winkel. “Ze hadden een mondmasker op en een kap over het hoofd. De ene dader had een mes vast, de andere een pistool.”

Het duo vroeg aan Kris de inhoud van de kassa. “Ik heb ze het geld uit de kassa gegeven om geen problemen te krijgen. Je kan best niet te veel weerwerk bieden, want je weet niet wat die mannen van plan zijn. Daarna zijn ze snel vertrokken”, zegt de uitbater, die uiteraard wel geschrokken was na het voorval. “Gelukkig was het vrij snel over.”

“De politie kwam ter plaatse voor nazicht in de buurt, maar van de overvallers was op dat moment geen spoor meer. Ze zijn te voet gevlucht en worden verder opgespoord”, zegt commissaris Tom De Gent van Politiezone Noord. De winkel ging na de overval gewoon weer open.

Uitbater Kris Boiy kwam met de schrik vrij. 

Uitbater Kris Boiy kwam met de schrik vrij. ©  koen fasseur

 ph, jtpMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio