©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp niet opgewassen tegen imposant Virtus Bolonga

Zonder Roby Rogiers (scheenbeen) en een Amerikaanse speler die besmet is met Covid-19 (zie kader), maar die we omwille van privacy redenen niet mogen vernoemen, was Telenet Giants Antwerp tegen een superieur Virtus Bologna niet opgewassen.

De Europese topploeg, met een budget van 15 miljoen euro, realiseerde zonder echt door te drukken dan ook een afgetekende overwinning. Voor de Italianen meteen een vijfde opeenvolgende zege in poule C. Voor Telenet Giants Antwerp dan weer de vijfde nederlaag op een rij. Kwalificatie voor de Last 16 is in de terugronde enkel nog aan de orde mits een Europees mirakel. Vooral het gebrek aan punch is één week voor de start van de Belgische EuroMillions League een veeg teken aan de wand.

Een fantastische Josh Adams nam Virtus Bologna, met sterspeler Milos Teodosic aanvankelijk op de bank, meteen op sleeptouw. Met driepunters en indrukwekkende drives leidde hij de Italiaanse topploeg en na 0-8 naar een 3-15 bonus. Telenet Giants Antwerp was onder de indruk en had geen reactie. Virtus Bologna toonde naast maturiteit veel power en daar hadden de Sinjoren veel last mee: 11-21. Kapitein Dave Dudzinski zat niet lekker in de partij, maar de Giants toonden wel karakter en knokten zich terug in de partij. Jalen Jenkins en een bom van Dennis Donkor zorgden na het eerste kwart slechts voor een 19-23 achterstand. Vincent Kesteloot, de met driepunters uitpakkende Vrenz Bleienbergh, Jalen Jenkins en Kenneth “Speedy” Smith toonden in het tweede kwart wel wat offensieve flitsen. De uitgekookte Italianen waren echter te snel voor een slecht verdedigend Telenet Giants Antwerp. De remonte van de Sinjoren (31-36) werd door Milos Teodosic en co. dan ook snel weggeveegd.

Het team van de legendarische coach Sasa Djordjevic speelde het slim en nam met de nodige portie ervaring gemakkelijk verder afstand: 44-53 en 49-62. De Giants misten vrijworpen, vooral een portie lef en vertrouwen en bleven achter de feiten aanhollen. Ze toonden vooral te veel respect en na 54-71 ging in het slotkwart het licht dan ook verder uit. Ibrahima Fall-Faye acteerde wispelturig, Dave Dudzinksi had een off-day en Kenneth “Speedy” Smith scoorde wel 16 punten en gaf 10 assists maar kon ook zijn stempel niet drukken. Meer had Virtus Bologna, met de Amerikaanse center Julius Gamble (ex-Brussels) de ganse partij op de bank, niet nodig, om verder afstand te nemen. Het resultaat was na een perfecte Italiaanse basketbalavond dan ook een logische 76-95 overwinning voor een superieur Virtus Bologna.

Telenet Giants Antwerp - Virtus Bologna: 76 - 95

Telenet Giants Antwerp: Jenkins 15, Van Den Eynde 0, Bleijenbergh 14,

Kesteloot 9, Dudzinski 0, Faye 16, Donkor 6, Smith 16 Virtus Bologna:

Tesstitori 10, Abass 15, Pajola 0, Alibegovic 12, Markovic2, Ricci 2 ,

Adams 24 , Hunter 10, Weems 5, Nikolic 0, Teodosic 15

Kwarts: 19-23, 14-20, 21-28, 22-24

Patrick Ceulemans

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal