Schepen Brigitte Van Aert en Arno Aerden in het opgefriste JOT © gemeente Essen

EE-café verdwijnt, JOT komt in de plaats: “Ruimte om te fuiven en vergaderen”

Essen -

Het café boven sporthal Heuvelhal is opgefrist en heeft een nieuwe naam: JOT. Dat staat voor Jeugd, Ondernemen en Time-Out. Essense verenigingen en jeugd kunnen de ruimte straks huren voor vergaderingen en fuiven.

“Tot vorig jaar was in de Heuvelhal het EE-café gevestigd. De uitbaters bouwden escaperooms en lieten komieken optreden. Maar om diverse redenen werd dat contract niet verlengd”, vertelt jeugdschepen Arno Aerden (sp.a-JijmaaktEssen).

Vanuit de jeugdraad en verenigingen kwam al met de verkiezingen in 2018 de vraag naar een eigen ruimte, aldus Aerden. “De jeugd vroeg om een fuifzaal, die wat kleiner is dan de Rex. Dus besloten we deze locatie wat op te frissen en te verhuren.”

Van zodra het café leegstond, begon de gemeente met de werken. De escaperooms werden afgebroken, er werd nieuw (rolstoeltoegankelijk) sanitair geplaatst en er werd geverfd. En nu is de ruimte klaar. De Essense jeugdraad koos voor de naam JOT. “De ruimte is geschikt voor vergaderingen, fuiven of om iets te drinken na trainingen.”

Arno: “We hadden altijd wat moeite om een uitbater te vinden en gaan daar nu ook niet naar op zoek. Verenigingen kunnen de ruimte huren en de voorzieningen gebruiken. Zij mogen dan zelf voor drinken en eten zorgen. Zodra de coronacrisis voorbij is, gaan we de zaal openen. Dat is nu helaas nog niet mogelijk.”

 ajanMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio