De inbreker werd betrapt in de school De Basis in de Stationsstraat. © Joren De Weerdt

18 maanden cel voor Somaliër die inbreekt in scholen

Duffel -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een jonge Somaliër veroordeeld tot 18 maanden effectief voor een reeks inbraken in Duffel. Het ging onder meer om inbraken in scholen.

Afgelopen zomer werd Ayaanle R. betrapt in de school De Basis in Duffel. De man had er ’s nachts melk gedronken en koekjes gegeten, maar had volgens het Openbaar Ministerie ook naar andere spullen gezocht. Heel snel werd duidelijk dat dezelfde man ook had ingebroken in de gebouwen van het Convent van Betlehem, die naast De Basis liggen.

De politie kon R. ook linken aan inbraken in basisschool Kiliaan en het sportcomplex vlakbij. Ook voor een inbraak in het GTI werd de Somaliër met de vinger gewezen. De man werd herkend na de analyse van de beelden van de bewakingscamera’s.

Op zoek naar slaapplaats

Advocaat Erik Bertels zei dat zijn cliënt alleen maar de feiten in de school De Basis toegaf. “Hij werd slapend aangetroffen in de school. Maar de andere inbraken ontkent hij. Er zijn ook geen sporen die naar de man verwijzen.” Volgens de raadsman was Ayaanle R. op de dool, nadat zijn moeder hem uit het huis had gezet. “Hij was op zoek naar een slaapplaats en daarom is hij de school binnengedrongen”, klonk het.

Rechter Erika Colpin stelde vast dat R. nog maar net uit de gevangenis was ontslagen toen hij toesloeg in Duffel. Daarom legde ze hem een effectieve straf op. (tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio