© BERT DE DEKEN

Pas bezoek mogelijk in ziekenhuis vanaf zesde dag

Herentals, Turnhout, Geel, Mol

De ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (Herentals, Geel, Turnhout en Mol) verstrengen vanaf woensdag 28 oktober de regeling voor bezoekers en begeleiders. Zo is het bezoek van patiënten voortaan pas mogelijk vanaf de zesde opname­dag.

Kinderen onder de 18 mogen alleen bezoek krijgen van hun ouders of voogd. Op de afdelingen materniteit is bezoek alleen toegelaten voor de partner van de kersverse moeder. Palliatieve patiënten mogen bezoek krijgen volgens afspraken die de arts met de patiënt maakt. Het aantal bezoekers is telkens beperkt tot één persoon per dag. De hoofdarts kan uitzonderlijk nog wel toestemming geven voor bezoek. Begeleiders van patiënten worden vanaf woensdag niet meer toegelaten bij een raadpleging, onderzoek of bij spoedgevallen. Er gelden uitzonderingen zoals bij patiënten vanaf 75 jaar, kinderen jongeren dan 18 jaar of personen met een mentale of lichamelijke beperking.

Ook een partner bij een raadpleging in het kader van een zwangerschap kan nog mee. De ziekenhuizen willen met deze verstrenging hun patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio