Gerecht valt binnen bij dealer luxewagens: 23 auto’s in beslag genomen

Het KALI-team hield dinsdag een grootschalige operatie bij de LuxuryCarSelection in Aartselaar, een autodealer die gekend is voor de verkoop van exclusieve merken als Ferrari, Bentley, Porsche en Lamborghini. Er werden 23 luxewagens in beslag genomen.

Het Antwerpse gerecht verdenkt de uitbater van LuxuryCarSelection van witwaspraktijken en btw-fraude. Het bedrijf heeft een vestiging aan de Boomsesteenweg in Aartselaar en een grote showroom in Reet. Op beide locaties reden dinsdagnamiddag de takelwagens van Depannage 2000 af en aan om de aanwezige luxewagens van de autodealer in opdracht van het parket in beslag te nemen.

“Bij de huiszoeking zijn 23 luxewagens in beslag genomen. Dat gebeurde in opdracht van de onderzoeksrechter die het onderzoek in handen heeft”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Het gaat om voertuigen van de automerken zoals Bentley, Lamborghini, Porsche, BMW Alpina en Mercedes-Benz.”

Het multidisciplinaire DIFA-team, dat deel uitmaakt van de KALI-taskforce, voert het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter. Het team richt zich op de directe en indirecte aanpak van drugscriminelen en belangrijke ondersteuners van het drugsmilieu. “In dat kader vond de huiszoeking plaats”, klinkt het.

De wagens van LuxuryCarSelection doken enkele jaren geleden trouwens nadrukkelijk op in een trouwstoet van een gekende criminele familie uit Antwerpen-Noord.

 

 © BFM 

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 vdaa, jtp

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio