©  rr

Eerste tot vijfde leerjaar van De Tandem een week in quarantaine

Mortsel -

Ondanks het nauw opvolgen van de veiligheidsvoorschriften werd bij basisschool De Tandem in Mortsel toch een coronabesmetting vastgesteld. Op advies van enkele medische experten van het CLB beslisten de directie en het schoolbestuur de leerlingen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar voor een week in quarantaine te laten gaan.

De ouders van de kinderen uit de betrokken leerjaren ontvingen zondag een sms van het CLB waarin stond dat hun kind een hoog risicocontact heeft gehad op school met een besmette persoon. De leerkrachten schakelen deze week over op afstandsonderwijs zoals dit reeds in maart tijdens de lockdown het geval was.

De kleuters en de leerlingen van de zesde leerjaren komen tijdens deze laatste week voor de herfstvakantie gewoon naar school. “Ik kan als algemeen directeur van de scholengroep, verzekeren dat er in De Tandem een sterke ploeg leerkrachten met een sterke directeur staat en dat de school geen enkel kind zal laten vallen”, benadrukt Jan Cox, algemeen directeur scholengroep Ankerwijs.

De school bezorgde de ouders eveneens een brief met richtlijnen en hoe het afstandsonderwijs voor ieder leerjaar praktisch wordt geregeld tot en met vrijdag.

 

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio