De kerstverlichting van het Mechelse stadhuis tijdens de eindejaarsperiode in 2019. 

De kerstverlichting van het Mechelse stadhuis tijdens de eindejaarsperiode in 2019. ©  Sven Van Haezendonck

Kerstverlichting brandt vanaf eind november: “Niet inbinden op kerstsfeer”

Mechelen -

Het bedrijf waarmee de stad een meerjarig contract afsloot, is al bezig om de kerstverlichting op te hangen in het centrum. Vanaf eind november moet ze voor een gezellige sfeer zorgen in de binnenstad. Er komt ook een campagne om lokaal shoppen te promoten.

Sven Van Haezendonck

“Ondanks de coronamaatregelen zal het stadsbestuur niet inbinden op kerstsfeer in de binnenstad”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+). De eindejaarsperiode is een belangrijke periode voor de handelaars en al zeker na een zwaar jaar geteisterd door corona. “Voor hen moeten we ons beste beentje voorzetten om onze stad sfeervol te verlichten, zodat mensen tijdens de donkere wintermaanden de weg naar Mechelen blijven vinden”, vertelt Geypen.

Zondag is gestart met de installatie. Dat gebeurt in drie fases. Eerst creëert het bedrijf vanaf vrijdag 27 november al wat wintersfeer. Na Sinterklaas op 6 december komen er bijvoorbeeld kerstbomen en kersthutten bij. Vanaf 10 januari 2021 wordt de verlichting aangepast in de sfeer van Valentijn.

Afhaalhoofdstad

Tegelijk voert de stad een campagne in de regio om lokaal shoppen te promoten. Daartoe zet ze ook de websites Shoppen in Mechelen en Hamsteren in Mechelen meer in de kijker. Gemeenteraadslid Thijs Verbeurgt (sp.a) stelde maandagavond tijdens de gemeenteraad nog voor om van Mechelen de ‘afhaalhoofdstad van Vlaanderen’ te maken. “Het is de bedoeling om mensen aan te moedigen om voor afhaalmaaltijden te kiezen en om ook de lokale handelaars niet te vergeten”, klinkt het bij de stad.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio