© Joris Herregods

Albert Heijn opent woensdag in oud postgebouw op Groenplaats

Na drie jaar afwezigheid opent Albert Heijn woensdag weer de deuren op de Groenplaats in Antwerpen. De Nederlandse supermarktketen neemt haar intrek in het voormalige postgebouw naast de campus van de Karel de Grote Hogeschool.

Albert Heijn had tot 2017 een vestiging op de Groenplaats, in het pand op de hoek met de Geefstraat. Door de fusie tussen Delhaize met Albert Heijn eiste de Belgische Mededingingsautoriteit dat acht winkels van Albert Heijn afgestoten zouden worden.

Het hoekpand waar Albert Heijn vroeger zat en waar nu een vestiging van Cru is. De nieuwe locatie, die vlakbij ligt, is rechts te zien op de foto. ©  Dirk Kerstens

De Nederlandse keten besloot onder meer om de winkel op de Groenplaats op te offeren. Die winkelruimte is sinds begin 2019 ingenomen door Colruyt Group, dat er een Cru-versmarkt opende.

Albert Heijn had kennelijk toch heimwee naar de Groenplaats, want nauwelijks drie jaar na de sluiting is de Nederlandse prijsbreker terug. Ditmaal neemt de supermarktketen haar intrek in het iconische oude postgebouw. Tot 2018 huisvestte dat gebouw foodmarket Mercado.

Foodmarket Mercado zat tot 2018 in het oude postgebouw. ©  Patrick De Roo

Naast het klassieke assortiment, met een groot aanbod versproducten, pakt de winkel uit met een ‘on the go’-aanbod. Dat komt net naast de ingang te liggen. Op het menu staan koffie, warme snacks, tosti’s (de Nederlandse croque monsieurs), slaatjes en verse sushi.

Twee keer per dag is er ook een happy hour. Tussen 8u en 10u en tussen 15u en 17u kan je er koffie en thee kopen voor 1 euro.

Een inkijkje in de nieuwe vestiging van Albert Heijn aan de Groenplaats. ©   RR

De winkel zal worden uitgebaat door de familie Khan. “We kennen deze buurt heel goed: we baten al jaren een doe-het-zelfzaak uit in de Nationalestraat. Toen we hoorden dat deze locatie vrijkwam, was ons besluit snel genomen: hier willen wij een Albert Heijn openen”, zegt de familie Khan, die ook al in Lokeren een Albert Heijn-winkel heeft.

Albert Heijn Groenplaats zal elke dag geopend zijn tussen 8u en 20u.

 ©  RR

 joro

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio