© Patrick De Roo

Vier jaar cel voor mesaanval op Meir

De 29-jarige Diergo A. uit Zwijndrecht is dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel. Bij een schermutseling op de Meir in Antwerpen stak hij in mei drie jonge kerels neer.

De vechtpartij op de Meir begon op 19 mei met een woordenwisseling ter hoogte van schoenenwinkel Brantano. Drie jongemannen liepen daarbij ernstige verwondingen op, ze werden met steekwonden afgevoerd.

De 29-jarige Diergo A. uit Zwijndrecht, die de messteken gaf, stond aanvankelijk terecht voor drievoudige poging tot doodslag, maar de rechtbank herkwalificeerde de feiten naar slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Disproportionele reactie

Daarmee volgt de rechtbank de uitleg van verdachte Diergo A. Zijn advocate, mr. Olivia Vermeersch, had die herkwalificatie gevraagd omdat A. volgens haar geen intentie tot doden had. “De toevalligheid van de ontmoeting en de korte tijdsduur van de feiten bevestigen dat”, stelt de rechtbank. “Zijn reactie was disproportioneel maar de beelden tonen niet dat hij bewust gestoken heeft naar vitale lichaamsdelen van de slachtoffers.”

A. werd veroordeeld tot vier jaar cel en een boete van 8.000 euro. Aan de slachtoffers moet hij provisionele schadeverzekeringen betalen. sare

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio