Themabeeld. ©  BELGA

Verdachte probeert te vluchten langs trap tijdens huiszoeking

De Antwerpse politie heeft zondag drie personen opgepakt die ervan verdacht worden een handeltje in verdovende middelen te runnen. Tijdens een huiszoeking probeerde een van hen nog tevergeefs te vluchten langs de trap.

Het drugsondersteuningsteam (DOT) van de Antwerpse politie merkte zondag een bestuurder op die aan het bellen en rijden was tegelijk. Ze hielden de - gehuurde - wagen in het oog en zagen hoe de bestuurder in de Reyndersstraat iemand oppikte. “Na een kort rondje werd die man opnieuw afgezet in de omgeving van de Groenplaats. Daar controleerden de inspecteurs de bestuurder, de inzittende en de wagen”, aldus de politie.

De man achter het stuur had een kleine hoeveelheid cannabis en een som geld op zak. Hij had geen officiële verblijfplaats. Het duo werd overgebracht naar het politiegebouw voor verder onderzoek. “Bij een huiszoeking op de vermoedelijke verblijfplaats van de bestuurder probeerde één van de aanwezigen weg te vluchten langs een trap aan de achterzijde van het pand. Na een korte achtervolging kon de politie hem arresteren”, klinkt het.

In de woning lag nog meer cash geld, een precisieweegschaal en zo’n 100 gripzakjes met cocaïne. De politie pakte er ook nog een andere persoon op. De drie betrokkenen, twee mannen van 22 en een van 23 jaar, komen bij de onderzoeksrechter voor handel in verdovende middelen. jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio