© Bert De Deken

Politie valt binnen bij transportbedrijf in onderzoek naar mensenhandel en uitbuiting

Arendonk -

Op dertien plaatsen in de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen hebben dinsdag huiszoekingen plaatsgevonden in een onderzoek naar mensenhandel en sociale fraude bij transportbedrijf Van Steenbergen. Dat heeft het federaal parket bekendgemaakt.

Britt Peeters

Bij transportbedrijf Van Steenbergen op het industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk is de federale politie dinsdagvoormiddag in grote aantallen binnengevallen. Het hele bedrijf is afgesloten en overal op het terrein bevinden zich rechercheurs, agenten en zelfs de civiele bescherming.

De onderneming zou via postbusbedrijven in verschillende Europese landen buitenlandse chauffeurs, voornamelijk Roemenen, tewerkgesteld hebben tegen tarieven die onaanvaardbaar zijn in België. Heel wat chauffeurs klagen ook over te lange werkdagen, inbreuken op de rij- en rusttijden, te lange arbeidsperioden en beperkte voorzieningen wat betreft toiletten, douches, verwarming en overnachting. Drie verdachten werden opgepakt.

Van Steenbergen gaat al mee sinds 1919 en is sinds de late jaren tachtig gevestigd op de Hoge Mauw, een industrieterrein in Arendonk.

“We zagen de hele ochtend tientallen politiewagens door de straat rijden. Van Steenbergen werkt met veel buitenlandse chauffeurs, meer weten wij ook niet,” klinkt het bij een ander bedrijf vlakbij.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio