Links: voetbaltruitjes van Barcelona en Juventus. Rechts: een tapijt met het logo van Chanel. © Politie Antwerpen

Voetbaltruitjes van topclubs en tapijten met logo van Chanel: politie neemt 1.300 namaakspullen in beslag

Bij een controle van drie winkels heeft de Antwerpse politie vorige week maar liefst 1.300 namaakspullen in beslag genomen. De speurders vonden onder meer tapijten met het logo van Chanel, voetbaltruitjes van Barcelona FC, Real Madrid en Juventus en sportschoenen van Nike.

De Antwerpse politie kreeg de voorbije tijd meerdere meldingen over de verkoop van namaakproducten in regio 2060. Vorige week controleerden speurders daarom twee winkelpanden in de Diepestraat en één in de Offerandestraat.

Bij de actie vond de lokale recherche dienst leefmilieu, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, onder meer tapijten met het logo van Chanel, voetbaltruitjes van Barcelona FC, Real Madrid en Juventus en sportschoenen van Nike. “Al snel bleek dat allemaal het om namaak ging”, zegt de politie in een persbericht. De in totaal 1.300 stuks namaakgoederen zijn dan ook in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Het verdere onderzoek is in handen van de FOD economie. “Namaak heeft een zware impact op de economie. Vooral op bedrijven en handelszaken die wel échte merkgoederen aanbieden”, aldus de politie, die daarom regelmatig controles doet. “Bovendien voldoen namaakproducten zelden aan de kwaliteitsnormen op het vlak van veiligheid en gezondheid.”

Sportschoenen van “Nike”. © Politie Antwerpen

Namaaktapijt met het logo van Chanel. © Politie Antwerpen

Outfits van Real Madrid. © Politie Antwerpen

Truitjes van Juventus en Barcelona. © Politie Antwerpen

Voetbaltruitjes van Barcelona. © Politie Antwerpen 

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio