Bezoekers kunnen hun auto onder andere kwijt in ondergrondse parkings. ©  © Gil Plaquet

Parkeerschijf in blauwe zones voortaan ook op zaterdag verplicht

Mechelen -

Het gebruik van de parkeerschijf in de blauwe zone is voortaan op zaterdag overal verplicht in Mechelen. De maatregel moet voorkomen dat bezoekers en shoppers de parkeerplaatsen van bewoners inpikken.

Bezoekers die zoeken naar een gratis parkeerplaats laten hun auto vaak achter in de negentiende-eeuwse wijken rond het centrum. Zeker op zaterdag wanneer het gebruik van een parkeerschijf voorlopig nog niet nodig was. Begin dit jaar gingen de parkeertarieven in het centrum ook stevig de hoogte in.

“Voor shoppers en bezoekers hebben we tijdens het weekend de ondergrondse parkings en de gratis randparkings. Het is dus niet de bedoeling dat ze in een wijk zoals Nekkerspoel de parkeerplaatsen voor de bewoners gebruiken als er alternatieven zijn”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Het gebrek aan parkeerplaatsen leidde tot klachten van Mechelaars. Dat heeft het stadsbestuur ertoe doen beslissen om de blauwe zone uit te breiden naar zaterdagen, telkens van 8 tot 20u. “Van zodra de verkeersborden in een straat zijn aangepast, gaat de nieuwe regeling in die straat in”, zegt schepen Vanmarcke. In sommige buurten in de stad was het al verplicht om op zaterdag een parkeerschijf te leggen. De gemeenteraad keurde maandagavond de aanpassing van het reglement goed om het overal in de stad door te voeren. (svh)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio