Leni (rechts) en medewerkster Karen tonen hun waar tijdens hun wandeling waarbij ze flyers bussen. © givl

Basisschool De Ceder organiseert online speculaas- en wijnverkoop: “Kopers krijgen waar voor hun geld”

Kessel -

Al 25 jaar organiseert het oudercomité van basisschool De Ceder een speculaas- en wijnverkoop. Dat gebeurde deur aan deur en op verschillende standjes in Kessel-Station. Door de verstrengde coronamaatregelen is de verkoop op deze manier niet meer mogelijk.

Gino Van Looy

“We moesten dus overschakelen op plan B”, vertelt Leni Volkaerts, een van de bezielsters van de verkoop. “We hebben snel flyers laten maken en die zijn we nu aan het bussen in heel Kessel, niet alleen meer in Kessel-Station. Daar kruipt wel wat werk in. Anderzijds valt de verkoop aan huis weg. Dat is wel jammer, want vaak gingen er kinderen mee verkopen en dan zijn mensen toch sneller geneigd om iets te kopen.” Leni hoopt dat de verkoop ondanks alles toch nog een succes wordt. “We hebben al complimenten gehad over onze folder. Ik hoop alleen dat de oudere mensen die niet gewoon zijn van online te bestellen, zich niet laten afschrikken. In enkele zaken zoals tuincenter Welters, dagbladhandel Harmony en fruithandel Bierinckx hebben we voorverkooppunten zodat ook mensen die niet gewoon zijn om online te winkelen, toch kunnen bestellen.

Drive-in

Op 14 november organiseren we een drive-in aan de parochiezaal zodat iedereen alles snel kan afhalen. Bestellingen boven de 100 euro brengen we aan huis, alles zal dus coronaproof verlopen.” Toch blijft de vrees dat de verkoop minder zal zijn. “Het zijn onzekere tijden, we weten niet of de mensen het zien zitten om wijn en speculaas te kopen. Vaak werd de wijn gekocht voor de feestdagen, dat valt nu wel weg. Maar we hebben ons assortiment uitgebreid met extra wijn en prosecco, de kopers krijgen echt wel waar voor hun geld. Hopelijk levert ons werk iets op en gunnen de mensen zichzelf nog een extraatje.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio