Archiefbeeld: Vorig jaar stelde de Putse kindergemeenteraad een eigen mascotte voor. © Joren De Weerdt

Kandidaten gezocht voor kindergemeenteraad: “Ze leren overleggen en verruimen hun kijk”

Putte -

De kind- en jeugddienst van Putte zoekt nog drie onafhankelijke kandidaten die in de nieuwe kindergemeenteraad willen zetelen. Dat zijn kinderen die wel in de gemeente wonen, maar er niet naar school gaan.

Om de twee jaar wordt de kindergemeenteraad vernieuwd met leerlingen die op dat moment in het vijfde leerjaar zitten. De raad kan adviezen doorgeven aan het ‘echte’ schepencollege en aan de ‘echte’ gemeenteraad, waaruit dan mogelijk enkele concrete beslissingen kunnen volgen. De verkiezingen voor de vertegenwoordiging vanuit de scholen loopt momenteel, maar ook onafhankelijke kandidaten zijn dus nog welkom.

“Kinderen leren in de kinderraad te overleggen en naar oplossingen te zoeken. Ze krijgen een goede kijk op het functioneren van een gemeentebestuur en tegelijk wordt hun eigen leefwereld verruimd”, klinkt het. “Ben je geboren in 2010 en wil je via de kindergemeenteraad je problemen, wensen en ideeën in en over je woon- en schoolomgeving kenbaar maken, stuur dan voor 5 november je kandidatuur op naar de kind- en jeugddienst.”

015.76.78.97, 015.76.78.98, patricia.vonckx@putte.be, claudine.vanhove@putte.be


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio