© ATV

Geneeskunde voor het Volk: “De regering laat ons in de kou staan!”

Hoboken -

Huisartsen van Geneeskunde voor het Volk gingen maandagmiddag gedeeltelijk uit de kleren in Hoboken voor extra hulp voor alle zorgverleners. “We vragen al maanden om hulp, maar op het terrein blijft elke verbetering uit”, zegt Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA).

Aan de praktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken, voerden teams uit Hoboken, Zelzate en Marcinelle een flitsactie, om op te roepen tot onmiddellijk actie voor het verplegend personeel. Volgens Lise Vandecasteele, huisarts en Vlaams parlementslid voor PVDA blijft alle hulp uit. “De strijd tegen het virus heeft ons uitgeput”, zegt Vandecasteele. “We vragen al maanden om hulp, voor mensen in de eerste lijn, voor alle zorgverleners. Maar op het terrein blijft elke verbetering uit. Dus gaan we vandaag uit de kleren om de regeringen te zeggen: te veel is te veel.”

 

 ©  Walter Saenen

De actievoerders eisen dat de beloofde extra middelen nu beschikbaar worden gesteld op alle regeringsniveaus, voor de ziekenhuizen, de rusthuizen en de eerstelijnszorg. “We hebben vereenvoudiging nodig, want we verzuipen in het papierwerk”, zegt Vandecasteele. “We vragen om overal in de grote steden lokale testcentra op loopafstand in te richten en mobiele testteams op werkplekken en in scholen. Er moet versterking komen voor de zorgtaken en er moet meer worden ingezet op preventiewerkers om mensen te helpen met de problemen die met quarantaine gepaard gaan.”  (jas)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio