Herfst in het Rivierenhof. ©  DBA

Groene vlag wappert in Rivierenhof als teken van duurzaam beheer

Deurne -

In het provinciaal groendomein Rivierenhof wappert sinds vandaag een groene vlag met opschrift Green Flag Award. Dat is ook het geval in het Vrieselhof in Ranst, Park Vordenstein in Schoten, het Nachtegalenpark in Antwerpen en 2.220 andere groengebieden wereldwijd.

De opvallende vlag geldt als een internationale erkenning voor parken en groene ruimten die extra duurzaam beheerd worden. “Het belang van groen in onze directe omgeving wordt dit jaar door de Covid-19-pandemie extra benadrukt”, zegt Anna Leonard, project manager van de Green Flag Award in België. “Kwalitatieve groene ruimtes en parken in de buurt geven mensen een aangename plek in de buitenlucht. ze zijn essentieel voor onze fysieke en mentale gezondheid. Daarom is het zo belangrijk dat er een sterk en duurzaam beheer achter schuilt.”

De Green Flag-parken worden beoordeeld op groenbeheer, klimaatadaptatie en toegankelijheid. “In dit juryproces kunnen parkbeheerders, juryleden, medewerkers en vrijwilligers ideeën uitwisselen, elkaar inspireren en motiveren om verder te groeien”, zegt Leonard.

Het netwerk van Green Flag-natuurgebieden telt dit jaar ook een echte nieuwkomer uit de provincie Antwerpen: provinciaal groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg. (joro)

DOEN!