Archiefbeeld uit 2016 van de ingebruikname van de multifunctionele zaal Loerenboske, waar ook kinderopvang Dijkstappers is ondergebracht. © bace

Ook kinderopvang Dijkstappers gesloten door coronabesmettingen bij kindje en begeleidster

Sint-Katelijne-Waver -

De buitenschoolse kinderopvang Dijkstappers in Sint-Katelijne-Waver moet tijdelijk de deuren sluiten door het coronavirus. Een kind en een begeleidster legden een positieve coronatest af. Alle kinderen die met de besmette personen in contact gekomen zijn, moeten tien dagen in quarantaine.

Het opgevangen kindje en de begeleidster van kinderopvang Dijkstappers gingen na het ontvangen van het positieve testresultaat meteen in quarantaine, maar ze waren eind vorige week wel nog aanwezig. Daarom werd besloten om de kinderopvang tot en met maandag 2 november te sluiten.   

“Omdat kinderen en begeleidsters die in de opvang samen spelen als hoogrisicocontacten worden gezien, moet iedereen die aanwezig was op het moment dat de besmette mensen aanwezig waren in quarantaine”, zegt schepen van Buitenschoolse Kinderopvang Eric Janssens (CD&V). “Die quarantaineperiode duurt tien dagen. Op dinsdag 3 november hopen we de vakantiewerking op te kunnen starten zoals gepland.”

Het gemeentebestuur bracht de ouders van de betrokken kindjes meteen op de hoogte van de positieve tests en de beslissing om te sluiten. Kinderen die niet aanwezig waren op de dagen dat de besmette personen in de opvang waren, moeten niet in quarantaine. Afgelopen weekend werd ook al beslist om de kinderopvang Kikiwikies en de lagere school van de Dijksteinschool tot aan de herfstvakantie te sluiten na een aantal coronabesmettingen.(svds)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS