©  rr

Dodelijke steekpartij in Van Stralenstraat overgedaan tijdens reconstructie

In de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord is maandag een reconstructie gehouden van een dodelijke steekpartij waarbij een 45-jarige Dominicaan om het leven kwam. De verdachte wordt verdacht van moord.

De feiten dateren van de nacht van zondag 5 juli. Voor café Bij Colonys in de Van Stralenstraat aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen kwam het die nacht tot een vechtpartij. Daarbij kreeg de 45-jarige J.O., een Dominicaanse buurtbewoner, verschillende messteken. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed later aan zijn verwondingen.

Nadat eerst een 44-jarige verdachte opgepakt werd kwam later een andere Dominicaan in beeld als verdachte van de messteken. De man zou geïdentificeerd zijn aan de hand van zijn opmerkelijk kapsel. De verdachte, 27 jaar oud, werd in de week na de feiten opgepakt. Hij bekende de messteken te hebben gegeven maar stelde zonder voorbedachtheid of intentie tot doden te hebben gehandeld. Maandagnamiddag kreeg hij van de onderzoeksrechter de kans om zijn versie van de feiten te tonen tijdens een wedersamenstelling van de dodelijke steekpartij. “Mijn cliënt heeft zijn medewerking verleend”, reageert zijn advocaat, mr. Koen Vaneecke. “Het onderzoek zal moeten uitwijzen over een intentie tot doden en een voorbedachtheid zijn. Dat betwist mijn cliënt ook vandaag nog.”

Het parket bevestigt dat de reconstructie heeft plaatsgevonden maar geeft verder geen commentaar.

De Van Stralenstraat was door de reconstructie een tijd afgesloten voor alle verkeer. 

De Van Stralenstraat was door de reconstructie een tijd afgesloten voor alle verkeer. ©  rr

 sare

MEER OVER Misdaad Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio