Burgemeester Johan De Ryck demonstreert de elektrische laadpalen in de garage van de technische dienst. © SL

Tien elektrische auto’s vergroenen wagenpark

Ranst -

De gemeente Ranst schaft volgend jaar tien elektrische wagens aan. Dat zal ongeveer 520.000 euro kosten en de oppositie vindt dat overdreven.

Schepen Jan Dillen (N-VA) lichtte de geplande aankoop toe. “We willen twee personenwagens en acht bestelwagens van uiteenlopend formaat kopen. Voor elke auto willen we ook een onderhoudscontract voor vijf jaar. De personenwagens worden ingezet voor de personeelsdiensten van de administratie en de bestelwagens dienen voor de schrijnwerkerij, de groenploegen, de werkleiders en schilderwerkzaamheden. De som van 520.000 euro is wellicht een overschatting. We hoeven op die auto’s geen inschrijving te betalen en de brandstof is natuurlijk ook voordeliger. De wagens kunnen opgeladen worden in de gebouwen voor de technische dienst die begin 2021 in gebruik worden genomen.”  

Voormalig burgemeester Lode Hofmans (onafhankelijk) vindt de aankoop te duur. “Je moet toch ook nog de verzekering voor elke wagen meerekenen. Waarom begin je niet met de aanschaf van een tweetal auto’s? Waarom koop je niet wat meer elektrische fietsen die kunnen toch ook door de mensen van de administratie gebruikt worden?”

Schepen Luc Redig (Groen) stipte ook nog aan dat de nieuwe personenwagens mee ingezet zullen worden in het systeem van autodelen, wanneer de gemeente dat invoert.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio