© Politie Antwerpen

Wandelaars springen weg om aanrijding aan Rivierenhof te vermijden, wagen in beslag genomen

Deurne -

De Antwerpse politie heeft zaterdag een sportieve huurwagen in beslag genomen aan het Rivierenhof. De 25-jarige bestuurder reed er met hoge snelheid over een weg die verboden is voor personenwagens en bracht zo wandelaars, fietsers en spelende kinderen in gevaar.

Politiemedewerkers van het kantoor aan de Unolaan zagen hoe iemand met een sportieve wagen met hoge snelheid over de Parkweg reed. “Dat is de weg die grenst aan het Rivierenhof en waarop personenwagens niet toegelaten zijn en waar op dat moment wandelaars, fietsers en spelende kinderen aanwezig waren”, zegt de Antwerpse politie. “Door zijn rijgedrag bracht de bestuurder die mensen in gevaar. Sommige van hen moesten zelfs wegspringen om aan een aanrijding te ontsnappen.”

Ter hoogte van de Hooftvunderlei vlamde de bestuurder weg richting Turnhoutsebaan. Aan het districtshuis kon een interventiepatrouille de man onderscheppen. “De 25-jarige man, afkomstig uit Nederland, reed rond met een gehuurde Duitse wagen en ontkende dat hij mensen in gevaar had gebracht. Verschillende politiemensen hadden zijn gevaarlijke rit echter kunnen vaststellen”, klinkt het. Er werd dan ook beslist het voertuig bestuurlijk in beslag te nemen, om verder gevaar te voorkomen.

 

 © Politie Antwerpen

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio