Verenigingen konden tegen een voordelige prijs geschenkkistjes met bier bestellen. © Het Anker

Steunactie brouwerij Het Anker levert bijna 50.000 euro op voor verenigingen

Mechelen -

Een steunactie van de Mechelse brouwerij Het Anker voor het lokale verenigingsleven is een onverhoopt succes geworden. Verenigingen bestelden in totaal 5.062 gepersonaliseerde houten kistjes met bier om door te verkopen. Dat levert hen bijna 50.000 euro op.

Verenigingen konden bij de brouwerij minimaal 96 geschenkkistjes bestellen met telkens twee flessen bier. “Wij hebben ook onderhandeld met de leverancier van onze kistjes, waardoor we ze konden aanbieden voor 10 euro. De verenigingen konden ze dan verkopen voor 20 euro”, zegt Els Van Itterbeeck van brouwerij Het Anker.

In totaal gingen 38 verenigingen op het aanbod in. Ze bestelden samen 5.062 kistjes bier, wat hen ieder ongeveer 1.000 euro of meer opleverde. “Het toont aan dat lokale verenigingen nood hebben aan extra ondersteuning tijdens deze moeilijke coronatijden. Als stadsbrouwerij van Mechelen, nochtans zelf ook hard getroffen, wilden we ons niet onbetuigd laten”, vertelt Van Itterbeeck.

Tijdens de coronacrisis toonde Het Anker zich al meer van haar warmste kant. Zo deed de brouwerij handelsvereniging Mechelen MeeMaken al gratis blikjes Maneblusser cadeau om uit te delen. Tijdens het Warm Welkom Weekend afgelopen weekend werden er ook vouchers voor een gratis fles Gouden Carolus uitgedeeld in de winkels. svhMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio