Wandel langs winnende stiltefoto’s in het Moretusbos

Stabroek -

Dit jaar verliep de Dag van de Stilte volledig coronaproof. De winnende foto’s van de wedstrijd, uitgeschreven door het Grenspark Kalmthoutse Heide, blijven tot het einde van dit jaar opgesteld in het Moretusbos.

evdw

Elk jaar zet Grenspark Kalmthoutse Heide de stilte centraal in het laatste weekend van oktober. Dan is het immers Internationale Dag van de Stilte. Om alles in coronaveilige omstandigheden te laten verlopen, koos het Grenspark voor deze editie om de Gloriëttewandeling te verrijken door op het parcours van 2,5 km twaalf grote foto’s tentoon te stellen die de stilte in het Grenspark visualiseren.  

Uit bijna 200 inzendingen selecteerde het Grenspark vier winnaars en acht laureaten. Het zijn vergrotingen van de winnende foto’s die wandelaars kunnen bekijken tijdens hun tochtje door het Moretusbos. De wandeling begint aan het Ravenhofkasteel. Van daaruit wandel je naar de gloriëtte op Nederlands grondgebied en volg je verder de aanduidingen.

“Bij een wedstrijd hoort een plechtigheid waarop de winnaars worden bekendgemaakt. Voor deze fotowedstrijd hebben we dat bewust niet gedaan. Door de foto’s in het Moretusbos te plaatsen krijgt iedereen de kans om op een coronaveilige manier toch kennis te maken met de winnende beelden”, zegt Jan Weverbergh van Grenspark Kalmthoutse Heide.

Jan Vermeulen, An Van Rompaey en hun hond Nelson waren blij verrast toen ze tijdens hun wandeling de foto’s zagen. “We wisten niet waarom die hier stonden, maar het geeft in elk geval een meerwaarde aan onze herfstwandeling”, vinden ze.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio