Een politiepatrouille tijdens de vorige avondklok. © Joris Herregods

Politie schrijft 67 boetes uit voor negeren avondklok

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft in Mechelen en Willebroek tijdens een alcoholcontrole ook 67 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de avondklok. Vijf jongeren kregen een extra proces-verbaal voor een samenscholing toen ze in het holst van de nacht samen terugkwamen van een feestje in Willebroek.

Leo De Nijn

De politie liet 783 autobestuurders in het pijpje blazen. Zestien chauffeurs hadden te veel gedronken of zaten onder invloed van drugs achter het stuur. Bij zes bestuurders werd onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen.

Drie van deze bestuurders kregen ook nog een boete omdat ze de avondklok niet respecteerden. Een van hen was onder invloed van cocaïne en amfetamines en was in staat van herhaling. Vorig jaar in april werd hij ook al aan de kant gezet onder invloed van drugs. Een andere nachtrijder die 1,8 promille in zijn bloed had, liep om 3u tegen de lamp. Hij bekende dat hij van een feestje in Antwerpen huiswaarts keerde.

De inspecteurs voerden tegelijk controles uit op het naleven van de avondklok tussen middernacht en 5u ’s ochtends. “In totaal hebben onze manschappen 67 boetes van 250 euro uitgeschreven. 57 personen kregen de boete voor het negeren van de avondklok. Vijf jongeren kwamen om 2.24u van een feestje in Willebroek en zaten allemaal samen in één auto. Zij kregen elk een boete van 250 euro wegens een samenscholing van meer dan vier personen. Daarbovenop moeten ze elk nog een boete van 250 euro betalen voor het niet respecteren van de avondklok”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Geen rijbewijs

Tijdens de actie moesten ook drie bestuurders die te veel gedronken hadden, hun voertuig zes uur aan de kant laten staan. Zeven bestuurders kregen drie uur rijverbod. Twee onder hen hadden hun rijbewijs niet op zak. Een bestuurder was zelfs helemaal geen houder van een rijbewijs.

Ten slotte werden vier personen gevat die nationaal geseind stonden in verband met een gerechtelijk onderzoek. Een huis-aan-huisleverancier die met zijn bromfiets warme maaltijden aan huis leverde, werd betrap op zwartwerk. Hijzelf en zijn werkgever krijgen een proces-verbaal. Tijdens de actie nam de politie ook 1,9 gram cannabis en 2,3 gram hasj in beslag.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio