Ook Hoghe Cluyse ontsnapt niet aan virus: vijf bewoners en drie personeelsleden besmet

Hemiksem -

Tijdens het weekend kwam aan het licht dat vijf bewoners en drie personeelsleden in woonzorgcentrum Hoghe Cluyse besmet zijn geraakt met Covid-19. Maandag wordt iedereen van de bewoners en medewerkers getest.

Tijdens de eerste golf slaagden ze in Hoghe Cluyse er nog in om het virus buiten te houden. Een test wees toen uit dat niemand van de bewoners of personeelsleden besmet was geraakt. Toch heeft het virus nu weten binnen te dringen.

“Maar de situatie is onder controle en er is geen reden tot paniek”, verklaart burgemeester Luc Bouckaert (CD&V). “Zaterdag was er crisisoverleg en trad het cohorteplan onmiddellijk in werking. De bewoners zijn in quarantaine geplaatst in hun kamer en de personeelsleden zitten thuis. Maandag worden ook de andere bewoners en medewerkers getest.”

Hij wijst nogmaals op het cruciale belang dat iedereen zijn contacten maximaal beperkt. “Het overzicht toont dat besmettingen in onze gemeente nog steeds in stijgende lijn zitten. Die contactbeperking is een absolute must.” (bar)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio