Een impressie van de nieuwe speeltuin. © RR

Jeugd van Waarloos kan weer klimmen en schommelen op nieuwe speeltuin

Kontich-Waarloos -

In de Kontichse deelgemeente Waarloos, op het terrein achter kinderopvang ’t Wisterke, wordt gestart met de aanleg van een nieuwe speeltuin. Het wordt de tweede grootste speelgelegenheid in heel Kontich.

Doordat de speeltuin in de Beekboshoek plaats moest ruimen voor de bouw van een woonzorgcentrum, moeten de kinderen in Waarloos het een tijdje zonder schommel, zandbak of glijbaan stellen. Maar hun geduld wordt nu beloond met een gloednieuwe avontuurlijke speeltuin. Daar kregen ze ook medezeggenschap over.

“In het voorjaar mochten de kinderen van Waarloos kiezen tussen zes ontwerpen. Als je 80.000 euro investeert, wil je toch dat de doelgroep er tevreden mee is. Eén ontwerp kwam als duidelijke favoriet naar voren. Eibe had duidelijk goed geluisterd naar wat de kinderen willen. In de nieuwe speeltuin kunnen ze naar hartenlust glijden, schommelen, klimmen, voetballen, met zand spelen… Samen met de speeltuin in de ’s Herenlei wordt het de grootste speeltuin van heel het dorp”, zegt een tevreden schepen van Jeugd Willem Wevers (N-VA).

De aanleg van de speeltuin zal een tweetal weken in beslag nemen. Daarna moet de speeltuin nog worden gekeurd, maar als alles volgens planning verloopt, kan er vanaf de derde week van november worden gespeeld. bar

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio