De veldloop vorig jaar van Ram in De Nekker. De editie 2020 is door corona afgelast. © Leo De Nijn

RAM en Bonheiden AC annuleren 11 november-cross en veldloop

Mechelen, Bonheiden -

Regionale Atletiekverenigingen Mechelen (RAM) en Atletiek Bonheiden AC, hebben besloten om de beide veldlopen van de clubs af te gelasten. De manifestaties lokken steeds meer dan 1.000 deelnemers en bezoekers en dat is in deze crisistijd niet mogelijk.

Het gaat om de 27ste Herenveldloop van Bonheiden AC op 8 november en de 20ste Grote Prijs van Mechelen van RAM in De Nekker op 11 november.  

“We hadden nochtans een plan om onze beide veldlopen, verdeeld over veldloopterreinen in Bonheiden en Mechelen, te laten doorgaan met een beperking tot 400 aanwezigen. Maar de omstandigheden zijn door het virus vandaag weer veranderd. Veel atleten met een ouder samenbrengen op één locatie is misschien wel mogelijk, maar zeker niet aangewezen. Als atletiekvereniging willen we onze verantwoordelijkheid nemen en daarom annuleren wij beide veldlopen”, klinkt het bij de twee clubs.

Zowel de club van Bonheiden als die van Mechelen gaan de vrijgekomen tijd aanwenden om binnen de eigen bubbels te blijven trainen. “Op deze manier gaat ons initieel doel – onze jongeren zich sportief laten uitleven – niet verloren. We kijken al uit naar onze wedstrijden die we volgend jaar weer op de kalender zetten”, geeft RAM-voorzitter Jasper Jacobs nog mee. (ldn)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio