Het hek staat er sinds enkele dagen en is bedoeld om het betalend karakter van de parking af te dwingen. 

Het hek staat er sinds enkele dagen en is bedoeld om het betalend karakter van de parking af te dwingen. ©  ELLA

NMBS plaatst hoge omheining rond parking station Noorderkempen

Brecht, Noorderkempen -

Rond parking station Noorderkempen staat sinds enkele dagen een hoge omheining. “Beveiliging”, volgens NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. “Om het betalend karakter af te dwingen”, meent mobiliteitsschepen Eline Peeters (N-VA).

Elke Lamens

Medewerkers van de firma B&G hekwerk, toegang en beveiliging plaatsten vrijdag in opdracht van NMBS een hoge omheining rond de parking station Noorderkempen. Reizigers keken wat vreemd op en sommigen voelden zich ‘gevangen in een kooi’. Reizigers moeten sinds 5 oktober betalen om hun wagen er te parkeren. NMBS plaatste daarvoor aan de toegang van de parking een bareel en nu dus ook hekwerk. “Die omheining ging er sowieso komen. Dit is nog een voordeel van een betaalparking. Niet alleen gegarandeerd een plaats, maar ook dat deze beveiligd is”, weet Temmerman.

Deze komt bovenop de camerabewaking die het station al heeft sinds de opening. “Die wordt overgenomen door NMBS en zal zeker niet afgebouwd worden. NMBS plaatst omheiningen bij al haar parkings. Ik kan me wel voorstellen dat dit voor sommigen een veiliger gevoel geeft. Maar het dient ook om het betalend karakter van de parking af te dwingen. De borduur van het fietspad langs de parking is namelijk erg laag. Je kan er makkelijk over rijden in plaats van de officiële toegang aan de bareel te nemen.”

De gemeente merkt ook dat de kiss-and-ride erg goed wordt gebruikt. “We krijgen er veel vragen over. De werking ervan zal ook nog eens worden gecommuniceerd in het volgende infoblad BrechtsNieuws”, weet de schepen. Intussen blijft de parking redelijk leeg. “We merken ook weinig overlast op de parkings in de kmo-zone. Door corona werken heel wat mensen thuis. Het is dus nog veel te vroeg om dit te evalueren. Het aantal reizigers is heel laag momenteel.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio