Het nieuwe dorpscentrum werd onder grote publieke belangstelling officieel geopend in de zomer van 2017. © SP

Mankementen aan dorpscentrum worden hersteld: maand lang verkeershinder

Itegem -

Een aannemer voert een aantal herstellingen uit aan het nieuwe dorpscentrum van Itegem (Heist-op-den-Berg). Dat zorgt voor verkeersoverlast tot 22 november.

Bert Provoost

Het nieuwe dorpscentrum werd in 2017 afgewerkt. “Er zijn een aantal kasseien verzakt en ook de voegen tussen bepaalde stukken moeten hersteld worden”, zegt schepen van Openbare Werken David Geerts (PRPO Heist). “Het meest zichtbare zal de vervanging van het zebrapad aan de bakker zijn, dat in slechte staat verkeerde. We moeten de werkzaamheden nu laten doorgaan omdat ze dan nog vallen in de aansprakelijkheidstermijn van de aannemer.”

De werkzaamheden zullen gebeuren in vier fases. Eerst wordt de Kerkstraat aangepakt van 26 tot 30 oktober. De rijweg is volledig onderbroken tussen St.-Guibertusplein en Rozenstraat. Van 3 tot 8 november is de Hallaarstraat aan de beurt, de rijweg is volledig onderbroken tussen Karel Govaertsstraat en Achter de Hoven. In de derde fase van 9 tot 15 november wordt het St.-Guibertusplein bijgewerkt, dan blijft beurtelings verkeer mogelijk. Tot slot worden de boordstenen aan het kruispunt Karel Govaertsstraat vernieuwd tussen 16 en 22 november.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio