Het ontvangstgebouw van De Averegten. © KVRO

Schepencollege geeft negatief advies voor zendmast

Hallaar -

Het schepencollege van Heist-op-den-Berg heeft een negatief advies gegeven voor het plaatsen van een zendmast in provinciaal domein De Averegten in Hallaar. Telecomoperatoren willen er investeren om het bereik te verbeteren.

Bert Provoost

“Nadat we meer dan 500 bezwaarschriften verzameld hadden van bewoners uit de buurt en van recreanten in het domein heeft het schepencollege van Heist-op-den-Berg nu een negatief advies gegeven. Als actiecomité willen we dan ook alle mensen bedanken die hun steun gaven aan onze acties. De volgende stap is nu de beslissing van de minister Zuhal Demir, die voor 10 november zou moeten vallen”, meldt Guy Schollaert van het actiecomité.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Sarah Wouters (Groen) verduidelijkt het advies. “Door de gemeente werd negatief advies gegeven op basis van objectieve criteria. Zo zagen we onder andere tegenstellingen met bepalingen uit het provinciaal ruimtelijke uitvoeringsplan dat voor het groendomein is opgemaakt. Het grote aantal bezwaren was daarbij niet doorslaggevend. Maar het gaf wel aan dat veel mensen dit thema belangrijk genoeg vinden om een bezwaarschrift in te dienen.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio