Veel kasten en deuren raakten beschadigd. © rr

Chironamiddag valt in het water na inbraak: schade is groot

Nijlen -

In het Sonneheem, het lokaal van Chiro Jong Leven in Nijlen, is ingebroken. De daders maakten weinig of geen buit, maar de schade is wel groot.

“Hier liggen geen zaken van waarde. Jammer is natuurlijk dat er schade aan het gebouw is aangericht”, reageert erevoorzitter Peter Lenaerts. © RR

Kort voor de start van de Chironamiddag werd opgemerkt op dat dat er ingebroken was. “De dieven zijn langs de brandtrap naar boven gegaan en hebben naast de branddeur een groot raam geforceerd. Hierlangs zijn ze binnen gekomen. Ze hebben elke deur boven opengebroken, waardoor zowel de deuren zelf als de deurlijsten schade hebben opgelopen. Ze hebben ook alle kasten die boven in de gang tegen de muur staan opengebroken en helemaal verwrongen. Ook beneden hebben ze bijna alle deuren opengebroken. In de keuken hebben ze het raam boven de wasbak verwrongen”, vertelt groepsleider Jozefien Van Dessel.

Op het eerste gezicht zijn er geen waardevolle zaken gestolen. “Hier liggen ook geen zaken van waarde. Jammer is natuurlijk dat er schade aan het gebouw is aangericht. En de Chiro heeft het al moeilijk met de toepassing van de coronamaatregelen, de verhuur van het lokaal die kloppen heeft gehad en de fuiven die niet konden doorgaan. Dan konden we dit missen als kiespijn”, zegt erevoorzitter Peter Lenaerts.

De Chironamiddag werd op het laatste moment afgelast voor de drie bubbels die de namiddag op het Sonneheem zouden doorbrengen. Het gaat om een honderdtal kinderen en jongeren. De politie kwam ter plaatse, er volgt ook nog een sporenonderzoek. bepr

 © RRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio