©  BELGA

Zeker zeven spelers bij Deinze hebben corona: vrijdag besmet gespeeld tegen Westerlo

Het competitieduel tussen Westerlo en Deinze wordt voor de derde keer uitgesteld omwille van Covid-19. Bij Deinze zijn minstens zeven spelers besmet met het coronavirus. De besmette spelers bij Deinze kwamen vrijdag nog in actie tegen Westerlo.

bdh

Het lijkt wel of de duivel er mee gemoeid is. De inhaalwedstrijd tussen Westerlo en Deinze van maandag wordt opnieuw uitgesteld. Voor de derde keer. Een eerste keer gebeurde dat op zondag 20 september omdat er bij Westerlo meer dan zeven spelers besmet waren met Covid-19. Tien dagen later was de besmetting bij de Kemphanen nog niet onder controle en werd de wedstrijd opnieuw uitgesteld.

Vandaag bracht Deinze de Pro League op de hoogte dat er bij Deinze minstens zeven spelers besmet zijn met Covid-19. Waaronder ook een resem spelers die vrijdag in actie kwamen in het thuisduel tegen Westerlo. De Pro League annuleerde meteen de wedstrijd in het Kuipje. Volgens bronnen bij Deinze zou er sprake zijn van vijftien besmettingen. Niet alleen in de spelersgroep.

Planning omgegooid

“De spelers van Westerlo en Deinze werden allebei vrijdag getest”, legt T2 en corona-coördinator bij Westerlo Eric Reenaers uit. “Bij ons was er niemand besmet. Geen enkele spelers, maar ook niemand van de technische en medische staf én van de medewerkers van de club. We hadden net in de voormiddag getraind toen we onze resultaten binnen kregen.”

Reenaers: “Even later werd onze clubdokter door de medische cel van de Pro League op de hoogte gebracht van de Covid-19-besmettingen bij Deinze. We hebben onze planning meteen omgegooid. Zondag krijgen de spelers vrijaf en maandag trainen we opnieuw. Maandag zullen er ook vervroegd opnieuw testen worden afgenomen. In eerste instantie was het de bedoeling om dat pas woensdag te doen.”

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws