Aerosmith is de headliner op zondag. 

Aerosmith is de headliner op zondag. © AP

Graspop is optimistisch: verkoop laatste tickets start maandag

Antwerpen -

Ondanks alle berichten over het feit dat massa-evenementen ook volgende zomer niet zomaar kunnen doorgaan, start Graspop maandag met de verkoop van de laatste tickets. “We zijn hoopvol”, zegt organisator Peter Van Geel.

Na de afgelaste 25ste editie van 2020 is de organisatie van Graspop in volle voorbereiding om de verjaardagseditie in de zomer van 2021 te laten doorgaan. Tussen donderdag 17 en zondag 20 juni worden er 50.000 mensen per dag verwacht op het festivalterrein in Dessel. Is dat wel realistisch, nu virologen voorspellen dat massa-evenementen ook volgende zomer nog geen haalbare kaart zullen zijn?

“Voor 10.000 mensen kunnen wij geen goed festival organiseren”, zegt Peter Van Geel. “Het is alles of niets. We zijn hoopvol. Er wordt zo veel gezegd. Elke dag staat er weer iets anders in de krant, de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. De sneltesten klinken veelbelovend, zodat bezoekers van een festival eerst door een teststraat kunnen passeren om te checken of ze niet besmet zijn.”

De meeste bezoekers die al tickets hadden voor het uitverkochte festival van deze zomer, hebben hun ticket omgeboekt naar volgend jaar. Een beperkt aantal tickets voor donderdag en vrijdag is vrijgekomen en gaat maandag vanaf 10u in de verkoop. De meeste bands zijn gewoon mee opgeschoven en worden nog aangevuld met extra namen. Alleen Iron Maiden heeft alle festivals, waaronder Graspop, afgezegd om indoor een concertreeks te spelen.(mf)

www.graspop.be

MEER OVER Coronavirus