©  Photo News

Campenaerts eindigt tweede: “Imposant nummer, maar wel een gemiste kans voor mezelf”

Victor Campenaerts (NTT) reed een sterke 19de rit in de Giro, maar kwam net tekort om de dagzege te grijpen. Vocsnor had geen antwoord op de aanval van hardrijder Josef Cerny op iets meer dan 20 kilometer van de streep. Onze landgenoot ontsnapte op een kilometer van de finish wel nog uit de achtervolgende groep en finishte knap als tweede. “Ik was ongelofelijk goed vandaag, ik weet niet vanwaar die superbenen kwamen.”

LEES OOK. Beresterke Campenaerts strandt op tweede plek in Giro, zege is voor onbekende Tsjech van CCC

Campenaerts was onder de indruk van winnaar Josef Cerny. “Hij heeft echt wel een imposant nummer opgevoerd. We hebben echt hard achter hem gereden. De verstandhouding in de achtervolgende groep zat ook goed, mede dankzij de drie Belgen aan boord. Voor mezelf was het wel een gemiste kans, want ik was echt heel goed vandaag.”

Over de inkorting van de rit had Vocsnor het volgende te zeggen: “In de bus voor de start zeiden we al tegen elkaar dat we de organisatie een mooie rit moesten geven omdat ze de rit hadden ingekort. Dat hebben we wel gedaan denk ik. Het peloton heeft misschien iets te snel de strijdbijl begraven. Maar het was toch interessanter dan gewoon een massaspurt van tien seconden he.”

Voorlopig bestaat er nog onzekerheid over het voortbestaan van de ploeg van Campenaerts, NTT Pro Cycling. “Er zijn interessante gesprekken en sponsors die op de loer liggen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat alles gewoon kan doorgaan zoals gepland”, aldus Campenaerts.

(gvdl, vva)

MEER OVER Victor Campenaerts

Meer sportnieuws