Vanaf 13 december rijden er dubbel zoveel zaterdagtreinen tussen Puurs en Antwerpen. © Joris Herregods

Positief nieuws voor spoorlijn 52 Puurs - Antwerpen: “Dubbel zoveel zaterdagtreinen naar Antwerpen”

Puurs-Sint-Amands -

Vanaf 13 december komt er een verdubbeling van het aantal treinen op de spoorlijn 52 van Puurs naar Antwerpen. Dat is een gevolg van het succes dat de lijn kent sinds de heropstart van de weekendtreinen eind 2017.

Patrick Poppe

“Midden oktober kregen we tekst en uitleg bij het nieuwe vervoersplan 2020-20243 van de NMBS voor onze provincie”, zegt Alex Goethals, schepen van Mobiliteit (CD&V). “We zijn ontzettend blij met het positieve nieuws voor lijn 52. Sinds 10 december 2017 rijden er immers weer weekendtreinen vanuit Puurs naar Antwerpen. Nu blijkt dat die, zoals verwacht, effectief een enorm succes kennen met maar liefst 50 procent meer gebruikers.”

Het is daarom dat de NMBS heeft beslist om vanaf 13 december op zaterdag een verdubbeling van het aantal treinen in te plannen. “Het uurschema van de spoorlijn 54 van Sint-Niklaas naar Mechelen blijft wel behouden op 1 per uur”, verduidelijkt Goethals.

Uitbreiding fietsenstallingen

“Wat betreft de spoorlijn Puurs naar Dendermonde is de studie nog steeds lopende, ook voor een eventuele stopplaats in Sint-Amands. We blijven ook aan die kar trekken. We zijn uiteraard al zeer tevreden dat onze regio de komende drie jaar opnieuw in de prijzen valt. Hopelijk komt er nu zoals afgesproken met NMBS en Infrabel nog snel een uitbreiding van de fietsstallingen, want als het station en de treinen populairder worden, hebben we ook meer plaats nodig daar.”(pp)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio