Onder meer het administratief centrum kleurt roze om screening van borstkanker onder de aandacht te brengen. © JB

Willebroek kleurt roze tijdens Internationale Borstkankermaand

Willebroek -

Gedurende de Internationale Borstkankermaand zet de gemeente extra in op borstbewustzijn door onder meer tot eind oktober enkele gebouwen roze te kleuren. Samen met Think Pink wordt gesensibiliseerd en lotgenoten bijgestaan.

Jaarlijks krijgen meer dan 10.000 Belgen de diagnose borstkanker. Concreet is een vrouw op de negen lotgenoot. Borstkanker blijft daarmee de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in België. Gemiddeld een lotgenoot op de honderd is een man. “Mede dankzij vroege screening blijven de genezingskansen echter toenemen. Negen op de tien lotgenoten zijn na vijf jaar genezen. Inzetten om vrouwen te overtuigen om zich tijdig te laten screenen is het doel”, legt schepen van het Huis van de Zorg Bavo Anciaux (Open vld) uit.

Tijdig opsporen

Om de actie te visualiseren wordt het administratief centrum en kasteel Bel-Air in de roze schijnwerpers gezet. “Via roze verlichting kleurt Willebroek deze maand letterlijk roze. Zo tonen we onze solidariteit met alle patiënten en roepen inwoners op om zich te laten screenen indien zij zich in de risicogroep bevinden. Tijdig opsporen is belangrijk, ook in coronatijden. De mammografische eenheden nemen zeer strenge maatregelen om veilig te werk te kunnen gaan.” zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA). (jb)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio