©  AFP

Mortsels test- en triagecentrum breidt capaciteit uit

Het test- en triagecentrum aan het Mortselse ziekenhuis Sint-Jozef breidt uit: vanaf maandag 26 oktober kunnen er per dag 190 mensen getest worden. Het krijgt ook een nieuwe en meer structurele inplanting op het terrein, met ingang langs de Molenstraat. Ook de software voor aanmelding wordt verbeterd.

Net zoals elders in het land voelen de huisartsen van de eerstelijnszone ten zuiden van Antwerpen (Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel) de toenemende druk omwille van de stijgende coronacijfers.

Het huidige test- en triagecentrum aan het Mortselse ziekenhuis GZA Sint-Jozef krijgt steeds meer mogelijke Covid-patiënten over de vloer om te testen. Op vraag van de coördinatoren van de huisartsenkring, werd bekeken of aansluiten bij het testdorp in Antwerpen een optie was. Dat was echter niet evident. Daarom is gekozen voor lokale verankering en vlotte bereikbaarheid. Het test- en triagecentrum krijgt een nieuwe, volwaardige stek op de huidige locatie van de Sint-Jozefcampus, met een grotere testcapaciteit.

De verhoogde testcapaciteit, naar 190 tests per dag, kan nog verhoogd worden rekening houdend met de maximale capaciteit van het labo van GZA. Zo blijft resultaat binnen de 24 uur na staalafname behouden. Het nieuwe test- en triagecentrum zal ook gebruik maken van de administratieve tool die is ontworpen voor de testdorpen van Antwerpen, Gent en Brussel. De nieuwe ingang bevindt zich aan de Molenstraat in Mortsel.

 ph

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio