Op de Mechelse begraafplaatsen kunnen mensen keien met een boodschap of naam achterlaten. ©  Stad Mechelen

Zitbank met ‘keimooie’ boodschappen op begraafplaats

Mechelen -

Vanaf Allerheiligen kunnen Mechelaars een zwerfkei met een persoonlijke boodschap of naam deponeren in een verzamelpunt aan de ingangen van de begraafplaatsen. Ze vormen nadien de basis voor een zitbank op de begraafplaats.

Tot zaterdag 19 december kunnen mensen een zwerfkei bezorgen. “De zwerfkeien met een keimooie boodschap bieden een mooi, creatief alternatief om in deze moeilijk tijden met het eigen gezin toch iemand te herdenken” vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Burgerzaken.

Samen met de vzw Reveil en verschillende lokale artiesten organiseert de stad op zondag 1 november ook een moment met ingetogen muziek, poëzie en verhalen in de aula van de stedelijke begraafplaats. Het bezoekersaantal wordt afgestemd op de coronamaatregelen die dan gelden.

Als de omstandigheden het toelaten, wordt op zaterdag 19 december een herdenkingsplechtigheid georganiseerd voor alle overledenen en slachtoffers van corona. “Veel families hebben geen sereen afscheid kunnen nemen. De herdenkingsplechtigheid is een week voor kerst een intens moment om dit verlies een plek te geven”, legt Vanmarcke uit. (svh)

www.mechelen.be/rouw-en-verlies


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio