Thibaut Peyre is één van de positieve gevallen. ©  BELGA

KV Mechelen telt elf spelers met corona, match tegen Eupen wordt uitgesteld

Corona-alarm bij KV Mechelen. Na de drie positieve gevallen eerder deze week (Togui, Peyre en testdoelman Wenssens) kreeg de club deze ochtend het nieuws dat er nog acht andere spelers positief hebben getest. Het zou gaan om Vranckx, Schoofs, Kaya, Voet, Shved, Bouzian en Boni. Ook Bushiri zou na zijn week in quarantaine opnieuw een positieve test hebben afgelegd. Door de nieuwe golf van besmettingen wordt de wedstrijd van KV Mechelen tegen Eupen van zaterdag uitgesteld.

thst, dige, wic

De spelers kregen het nieuws te horen van de clubdokter voor het ontbijt en reageerden stomverbaasd. Na kort overleg werd de voormiddagtraining geannuleerd, iedereen werd onmiddellijk naar huis gestuurd. Ook in de omkadering van de club zijn er twee positieve gevallen. Naast de materiaalman heeft vandaag ook een administratieve medewerker van de club positief getest.

De wedstrijd van zaterdag in Eupen kan niet doorgaan. Het reglement van de Pro League voorziet een mogelijkheid tot uitstel vanaf dat er meer dan zeven besmette spelers zijn bij een club.

Drie wedstrijden uitgesteld

Daardoor zijn er komend weekend drie wedstrijden in de Jupiler Pro League die niet kunnen doorgaan door corona. Donderdag meldde Moeskroen immers negen besmette spelers, vrijdag meldden de Henegouwers nog eens vier nieuwe besmettingen en dus wordt de partij tegen Cercle verzet.

Vrijdag liet de Pro League al weten dat de match tussen Charleroi en Waasland-Beveren van zondag al zeker wordt uitgesteld. De Waaslanders kwamen gisteren met het nieuws dat voorlopig niemand genezen is van hun besmettingen van vorige week, en dat er zelfs één extra positief geval is.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws