©  Photo News

Moeskroen zit nog eens met vier extra besmette spelers, match tegen Cercle Brugge uitgesteld

Uit een bijkomende testronde blijkt dat nog vier extra spelers van Moeskroen besmet zijn met het coronavirus, nadat eerder deze week al negen positief getest hadden. De wedstrijd tegen Cercle Brugge - waar ook één besmette speler is - van komend weekend wordt uitgesteld.

tjm, blg, wic, kv

LEES OOK. KV Mechelen telt plots elf spelers met corona, match tegen Eupen wordt uitgesteld

Donderdag maakte Moeskroen al bekend dat het ineens met twaalf positieve gevallen zat. Daarbij zaten negen spelers. Een week eerder hadden drie spelers - Benjamin Van Durmen, Loris Henry en Alexandre Ippolito - al positief getest. Nu komen daar dus nog eens vier extra spelers bij, waardoor het totaal aantal besmettingen is opgelopen naar zestien. Het coronaprotocol van de Jupiler Pro League zegt dat clubs uitstel mogen vragen vanaf het moment dat ze met zeven besmettingen zitten binnen hun spelersgroep. Dat uitstel werd intussen toegezegd.

Daardoor zullen er komend weekend maar drie van de negen geplande competitiewedstrijden in 1A niet kunnen plaatsvinden. Behalve Cercle Brugge-Moeskroen, besliste de Pro League vrijdag ook om het duel tussen Charleroi en Waasland-Beveren en Eupen-KV Mechelen uit te stellen tot een later moment.

Ook bij Cercle raakte vrijdag een positief geval bekend, zaterdag wordt iedereen opnieuw getest. De club maakte niet bekend om wie het gaat. Dit weekend is er dus geen match, maar op de besmette speler na tekende vrijdag wel iedereen present op de training.

LEES OOK. Pro League bevestigt uitstel voor Charleroi-Waasland-Beveren, ook Cercle-Moeskroen en Eupen-KV Mechelen kunnen nu niet doorgaan

MEER OVER Excel Moeskroen

Meer voetbalnieuws