Zes gemeenteraadsleden willen met een pompoenenjacht Mechelaars coronaproof samenbrengen. 

Zes gemeenteraadsleden willen met een pompoenenjacht Mechelaars coronaproof samenbrengen. ©  Dirk Vertommen

Pompoenenjacht moet Mechelaars coronaproof samenbrengen

Mechelen -

Zes gemeenteraadsleden roepen Mechelaars op om tijdens de komende herfstweken hun huis of tuin te versieren met pompoenen. “Met warme herfstacties zoals deze willen we mensen coronaproof samenbrengen. Een actie voor een door Mechelaars”, zegt initiatiefnemer Thijs Verbeurgt.

“Zo tonen we dat we elkaar niet loslaten, ook niet in deze donkere dagen”, vertelt Verbeurgt (sp.a). Hij lanceert de oproep samen met Elisabet Okmen (Vld-Groen-m+), Anne Delvoye (N-VA), Hamid Riffi (CD&V), Dirk Tuypens (PVDA) en Faysal El Morabet (Vld-Groen-m+), raadsleden van meerderheid en oppositie. Zij hopen de Mechelaars warm te maken om een versierde pompoen voor hun raam of deur te zetten, hun huis of tuin te decoreren of tekeningen van pompoenen aan het raam te hangen.

Beren

“Het idee voor de pompoenenactie is geleend van de berenwandeling tijdens de lockdown in maart. Het was toen heel mooi om te zien hoe alle ramen gevuld werden met beren. Jong en oud ging wandelen en de beren zoeken en tellen. Als we beren nu door pompoenen vervangen, kunnen we Mechelen verlichten in een gloed en op pompoenenjacht gaan”, vertelt Thijs Verbeurgt.

De raadsleden roepen inwoners ook op om een pompoen te schenken aan buren die wat minder goed ter been zijn. Het initiatief kan volgens hen ook tot andere acties leiden. “De komende maanden worden nog donker en er komen nog gelegenheden voor sfeer in de eigen buurt, Sinte-Mette bijvoorbeeld”, klinkt het. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio