© Politie Mechelen-Willebroek

Controle op zwaar vervoer levert bijna 10.000 euro aan boetes op

Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een controleactie op zwaar vervoer woensdag voor in totaal 9.440 euro aan boetes uitgeschreven. Dat gebeurde tijdens een grondige controle van zeven voertuigen in Mechelen.

Leo De Nijn

Een bestuurder van een Italiaans uitzonderlijk transport liep tegen de lamp omdat hij van zijn voorgeschreven reisweg was afgeweken. Er ontbraken ook heel wat veiligheidstoebehoren en de politie stelde inbreuken op de ladingverzekering en de rij- en rusttijden vast. De chauffeur moest de boete onmiddellijk betalen.

Een vrachtwagencombinatie reed met een uitzonderlijke lengte, maar voldeed niet aan de modaliteiten van uitzonderlijk transport. Ze had meer goederen bij dan toegelaten. Een van deze goederen was bovendien niet correct gezekerd. Ook was de uitsteek van de lading onvoldoende gesignaleerd.

Een ander uitzonderlijk transport was veel zwaarder geladen dan de toegelaten 44 ton. Het voertuig werd ter plaatse gehouden.

Een bestuurder van een lichte vrachtwagen, die voor rekening van derden reed, werd aan de kant gezet. De transportfirma waarvoor de Roemeense man reed, beschikte niet over een transportvergunning. De chauffeur moest de boete van 1.500 euro onmiddellijk betalen.

De politie heeft ook drie voertuigen aan een weging onderworpen. “Elk van deze voertuigen was overladen, waarvan de zwaarste een as-overlading had van maar liefst 90,5%. De lading diende afgeladen te worden voor het voertuig zijn weg kon voortzetten. Er werden administratieve inningen van 2.400, 800 en 400 euro uitgeschreven”, besluit politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio